• Villan parhaille ystäville
  • Villan parhaille ystäville

Taimiviltti

Varastossa

Kuvaus

Taimiviltti on 100 % suomalaista pestyä ja karstattua villalevyä. Taimivilttiin käytetty villa on hävikkiä langankehruuprosessista.


Taimivilttiä voi käyttää kokonaisena tai siitä voi irrottaa ohuempia kerroksia. Taimiviltti repeää käsin vetämällä tai saksilla leikkaamalla, joten siitä voi myös muotoilla eri muotoja. Yhden viltin koko on n. 0,8 m * 1,2 m.


Vilttien värit vaihtelevat!
Taimivilttiä voi käyttää:

- siementen idättämiseen: viltti laitetaan mullan ja siementen päälle eikä erillistä multausta siemenille tarvita. Huom! Jotkin siemenet voivat tarvita lisäksi multausta.


- vesitalouden parantamiseen: villa sitoo ja säilyttää kosteutta mullassa. Villalevy myös suojaa hentoja taimia kasteltaessa, etteivät ne vaurioidu veden paineesta. Toimii myös kasvihuoneissa!


- estämään etanoiden kulkua kasvustoissa: levitä soiro villaa kukkapenkkiin tai kasvimaalle ja kiinnitä se maahan tikuilla. Etanat välttelevät Taimivilttiä, sillä kuiva ja nihkeä villa ei ole niille mieluinen alusta.


- ruukun pohjalle: villaa voi laittaa ruukun pohjalle salaojakerrokseksi


- kasvien talvisuojaamiseen: villaviltin voi levittää syksyllä sellaisten

kasvien päälle, joiden talvehtiminen on epävarmaa.Taimiviltin voi halutessaan huovuttaa esim. pyykinpesukoneessa käärimällä viltin lakanan tai muun vastaavan kankaan sisään.


Taimiviltin voi käyttää uudelleen tai käyttää maanparannusaineena mullan joukossa tai kompostoimalla sen syksyllä.