• Villan parhaille ystäville
  • Villan parhaille ystäville

Idän kehräämö Oy

Idän kehräämö Oy on nurmekselainen villalankaa kehräävä yritys. Ostamme sekä villat että värjäyskasvit Pohjois-Karjalasta, Savosta ja Kainuusta, ja maksamme villasta hyvää tuottajahintaa. Villa pestään ja värjätään omalla kehräämöllämme. Pidämme tuotantoketjumme mahdollisimman läpinäkyvänä, jotta lankamme soljuisivat puikoillasi mahdollisimman kepeästi.

Teemme myös erilaisten uusien kuitujen laboratoriokehräystä - kysy tarjous.

Toimintamme periaatteita ovat

* Kyllä luonto on viisain.

* Suunnittele, neulo, pura, neulo, neulo, pidä - langan on kestettävä käyttöä

* Vastuullinen lanka syntyy, kun villantuottaja saa osansa, tuoantoa kehitetään vastuullisesti sekä ympäristön että ihmisen näkökulmasta ja kuluttajille viestitään rehellisesti.

*Iloitse käsitöistä!

Kahta en vaihda - villalankaa ja kanelipullaa

Idän kehräämö on syntynyt intohimostani villalankaan. Käsityöt ovat aina olleet osa elämääni. Käsityögeeni kulkee vahvana suomalaisessa perimässä; vuosisatojen ajan naiset ovat luoneet niukkuudestakin kauneutta ja koteja käsillä tehden. Oman geenini olen saanut mummeiltani. Elvi-mummi on laaja-alainen kädentaitaja, joka on lapsuudessaan kutonut pyyhkeet perheensä kasvattamista pellavista, vaatettanut sitten oman perheensä ja huoltanut kuudelletoista lapsenlapselleen villapaidat, -sukat ja -lapaset. Lapseni on kastettu mummin neulomassa pitsimekossa. Hilja-mummo kutoi mattoja ukin rakentamilla kangaspuilla ja vaatetti perheensä polkuompelukoneella surruutellen. Lankakorinani on yksi Hiljan kutomista matoista, joka on aidoista räsyistä. Vaikka en koskaan tavannut mummmoani, elää hän kuulemissani tarinoissa ja käsitöissä.

Lapsuudenkotini kannusti aina yrittämään, purkamaan ja lopulta riemuitsi onnistumisista. Käsityöt merkitsevät minulle ennen kaikkea välittämistä, mutta ne ovat myös intohimo ja loputon luovuuden ja omien taitojen kehittämisen tila.

Kehräämöä ei tietenkään olisi ilman perhettäni, joka on elänyt rinnalla vimmaista unelman toteuttamista: Mieheni sekä kuuntelee murheet että innostuksen täydellisestä uudesta langan sävystä ja rakentaa tarvittavia vempeleitä yrityksen tarpeisiin. Meidän lapsemme, arjen ilot, palauttavat olennaisen äärelle. Ja omat vanhempani, jotka ovat mahdollistaneet lapsuudesta lähtien luovuuden ja omien unelmieni seuraamisen. Kiitos teille jokaisesta päivästä.

Tervetuloa mukaan inspiroitumaan rakkaudella kehrätyistä langoista.

Anniina N.

Idän kehräämö Oy

Pääkehruri Anniina Nykänen

Mottikatu 3

75500 Nurmes

p. 045 1304 211

anniina@idankehraamo.fi