KEHRÄÄMME KAIKKIEN SUOMESSA KASVATETTAVIEN LAMMASROTUJEN VILLAA, ALPAKKAA JA MUITA KUITUJA - KYSY TARJOUS LABORTORIOKEHRUUTUKSESTA.

EMME KEHRÄÄ KOIRANKARVALANKAA ENNEN VUOTTA 2023.

Puolikampalangan rahtikehruutushinnasto 2023 kevät

(huom. hinntoja on korotettu 2/2023)

1 - 6 kg 60 e + alv raakavillakilo ja pienerälisä 50 e / erä

7 - 10 kg 53 e + alv raakavillakilo

11 - 50 kg 44 e + alv raakavillakilo

Toimitamme langat pestyinä ja vyyhditettyinä. Toimitusaika n. 1 kk. Huom. emme ota kehruutöitä jonoon.

Alpakkaa kehräämme ilman päällikarvanpoistajaa (dehairer) ja samalla linjastolla kuin lampaanvillaa - erien välillä koneet puhdistetaan.

Asiakas voi valita 1 - 6 -säikeistä lankaa. Yhdestä kilosta voimme tehdä yhdentyyppistä lankaa, muutoin erään voi valita haluamiaan langanvahvuuksia. Neuvottelemme asiakkaan kanssa erikseen villatyypille sopivimmasta lankalaadusta ja vahvuudesta.

Yhdestä kilosta saa lankaa 350 - 650 g riippuen villan laadusta (lika, roskat, rasvaisuus, normaali pesuhävikki on n. 30 - 40 %, tuotannossa hävikki on suhteellisesti suurempi, mitä pienempi kerhuuerä on). Alpakalla hävikki on pienempi.

Suomenlampaan ja kainuunharmaksen villasta kehrättävä lanka on laadultaan lähellä Helmiäinen -sarjaa. Kampalanka on sileämpää ja kiiltävämpää kuin karstalanka.

Liha- ja risteytysvillojen tulee olla n. 5 cm mittaista ja kuidun karheudesta riippuen kannattaa harkita suokin lisäämistä kehruuerään. Parhaita ystäviä -sarjan langoissa on 50 - 70 % liharotuisten ja risteytyslampaiden villaa, loppu alkuperäisrotujamme. Kampalankatekniikalla tästäkin langasta tulee keskimääräistä pehmeämpää.

Villan lähettäjä vastaa rahtikuluista kehräämölle sekä valmiin langan rahtikuluista takaisin itselleen. Langat lähetetään asiakkaalle, kun kehruutuslasku on maksettu.