• Villan parhaille ystäville
  • Villan parhaille ystäville

KEHRÄÄMME KAIKKIEN SUOMESSA KASVATETTAVIEN LAMMASROTUJEN VILLAA, ALPAKKAA JA MUITA KUITUJA - KYSY TARJOUS LABORATORIOKEHRUUTUKSESTA.

NYT KEHRÄÄMME MYÖS KOIRANKARVAA!

Koirankarvan tulee olla vähintään 4 cm pitkää ja alusvillatyyppistä. Minimimäärä on 300g, loput lisäämme lampaanvillaa. Kehruuhinnasto sama kuin muulla kehruulla sekä villalisä 15 e/kg.

Puolikampalangan rahtikehruutushinnasto 2023

(huom. hinnat voimassa alk. 6/2023)

1 - 6 kg 70 e + alv raakavillakilo

7 - 30 kg 60 e + alv raakavillakilo

31 - 50 kg 55 e + alv raakavillakilo

Toimitamme langat pestyinä ja vyyhditettyinä. Toimitusaika n. 2 kk. Huom. emme ota kehruutöitä jonoon.

Alpakkaa kehräämme ilman päällikarvanpoistajaa (dehairer) ja samalla linjastolla kuin lampaanvillaa - erien välillä koneet puhdistetaan.

Asiakas voi valita 1 - 6 -säikeistä lankaa. Yhdestä kilosta voimme tehdä yhdentyyppistä lankaa, muutoin voi valita haluamiaan langanvahvuuksia. Neuvottelemme asiakkaan kanssa erikseen villatyypille sopivimmasta lankalaadusta ja vahvuudesta. Yksi erä on yhtä langanvahvuutta tai väriä.

Yhdestä kilosta saa lankaa 350 - 650 g riippuen villan laadusta (lika, roskat, rasvaisuus, normaali pesuhävikki on n. 30 - 40 %, tuotannossa hävikki on suhteellisesti suurempi, mitä pienempi kerhuuerä on).

Suomenlampaan ja kainuunharmaksen villasta kehrättävä lanka on laadultaan lähellä Helmiäinen -sarjaa. Kampalanka on sileämpää ja kiiltävämpää kuin karstalanka.

Liha- ja risteytysvillojen tulee olla n. 5 cm mittaista ja kuidun karheudesta riippuen kannattaa harkita suokin lisäämistä kehruuerään. Parhaita ystäviä -sarjan langoissa on 50 - 70 % liharotuisten ja risteytyslampaiden villaa, loppu alkuperäisrotujamme. Kampalankatekniikalla tästäkin langasta tulee keskimääräistä pehmeämpää.

Villan lähettäjä vastaa rahtikuluista kehräämölle sekä valmiin langan rahtikuluista takaisin itselleen. Langat lähetetään asiakkaalle, kun kehruutuslasku on maksettu. On normaalia, että kehruuerässä on myös 2-laatuista lankaa joukossa.