• Villan parhaille ystäville
  • Villan parhaille ystäville

KEHRÄÄMME KAIKKIEN SUOMESSA KASVATETTAVIEN LAMMASROTUJEN VILLAA, ALPAKKAA JA MUITA KUITUJA - KYSY TARJOUS LABORATORIOKEHRUUTUKSESTA.

KEHRÄÄMME MYÖS KOIRANKARVAA!

Koirankarvan tulee olla keskimäärin 6 cm pitkää ja alusvillatyyppistä. Minimimäärä on 300 g, loput lisäämme lampaanvillaa. Kehruun hintaan lisätään villalisä 15 e/kg+ alv.

Puolikampalangan rahtikehruutushinnasto 2024

HINTOIHIN LISÄTÄÄN 24 % ARVONLISÄVERO!

1 kg kehruu koirankarvalangoille 100 e/kg + alv 24 %

3 - 6 kg 75 e + alv /raakavillakilo

7 - 30 kg 70 e + alv /raakavillakilo

31 - 50 kg 60 e + alv /raakavillakilo

Vain kehruutuksen yhteydessä:

45 €/kg + alv, huovutuslevy

55 €/kg + alv, kampatopsi

Esim. 3 kg erä 3*75 e = 225 e + alv = lopullinen hinta

8 kg erä 8 * 70 e = 560 + alv = lopullinen hinta

Toimitamme langat pestyinä ja vyyhditettyinä. Toimitusaika n. 2 kk. Huom. emme ota kehruutöitä jonoon.

Alpakkaa kehräämme ilman päällikarvanpoistajaa (dehairer) ja samalla linjastolla kuin lampaanvillaa - erien välillä koneet puhdistetaan. Alpakan kehruuseen lisätään 10 eur / kg + alv lisä, koska alpakan työstäminen on pesusta lähtien haastavampaa kuin villan.

Asiakas voi valita 1 - 6 -säikeistä lankaa. Yhdestä kilosta voimme tehdä yhdentyyppistä lankaa, muutoin voi valita haluamiaan langanvahvuuksia. Yksi erä on yhtä langan vahvuutta tai väriä. Eli jos haluat sekä kaksi- että kolmisäikeistä lankaa, eriä on kaksi.

Yhdestä kilosta saa lankaa 350 - 650 g riippuen villan laadusta (lika, roskat, rasvaisuus, normaali pesuhävikki on n. 30 - 40 %, tuotannossa hävikki on suhteellisesti suurempi, mitä pienempi kerhuuerä on). On normaalia, että kehruuerässä on myös 2-laatuista lankaa joukossa. Kampalanka on sileämpää ja kiiltävämpää kuin karstalanka.

Villan lähettäjä vastaa rahtikuluista kehräämölle sekä valmiin langan rahtikuluista takaisin itselleen. Langat lähetetään asiakkaalle, kun kehruutuslasku on maksettu.