HUOM! Kehräämme ensisijaisesti sopimuslampureillemme! Muutoin verkkokauppaan avautuu rahtikehruutuspaikkoja työtilanteen mukaan. Seuratkaa nettisivuja ja somea.

EMME KEHRÄÄ KOIRANKARVALANKAA ENNEN VUOTTA 2023.

Kampalangan rahtikehruutushinnasto 2022 syksy

1 - 5 kg 60 e + alv raakavillakilo

6 - 10 kg 50 e + alv raakavillakilo

11 - 50 kg 40 e + alv raakavillakilo

Toimitamme langat pestyinä ja vyyhditettyinä. Toimitusaika n. 1 kk. Huom. emme ota kehruutöitä jonoon.

Asiakas voi valita 1 - 6 -säikeistä lankaa. Yhdestä kilosta voimme tehdä yhdentyyppistä lankaa, muutoin erään voi valita haluamiaan langanvahvuuksia. Neuvottelemme asiakkaan kanssa erikseen villatyypille sopivimmasta lankalaadusta ja vahvuudesta.

Yhdestä kilosta saa lankaa 350 - 650 g riippuen villan laadusta (lika, roskat, rasvaisuus, normaali pesuhävikki on n. 30 - 40 %, tuotannossa hävikki on suhteellisesti suurempi, mitä pienempi kerhuuerä on).

Suomenlampaan ja kainuunharmaksen villasta kehrättävä lanka on laadultaan lähellä Helmiäinen -sarjaa. Kampalanka on sileämpää ja kiiltävämpää kuin karstalanka.

Liha- ja risteytysvillojen tulee olla n. 5 cm mittaista ja kuidun karheudesta riippuen kannattaa harkita suokin lisäämistä kehruuerään. Parhaita ystäviä -sarjan langoissa on 50 - 70 % liharotuisten ja risteytyslampaiden villaa, loppu alkuperäisrotujamme. Kampalankatekniikalla tästäkin langasta tulee keskimääräistä pehmeämpää.

Villan lähettäjä vastaa rahtikuluista kehräämölle sekä valmiin langan rahtikuluista takaisin itselleen. Langat lähetetään asiakkaalle, kun kehruutuslasku on maksettu.