• Villan parhaille ystäville
  • Villan parhaille ystäville

Hyvin ohut Taimiviltti

Ei varastossa

Kuvaus

Taimiviltti on 100 % suomalaista pestyä ja karstattua villalevyä. Taimivilttiin käytetty villa on hävikkiä langankehruuprosessista - taistellaan yhdessä suomalaisen villan hävikkiä vastaan.


Hyvin ohut Taimiviltissä on n. 7 karstakerrosta villaa. Hyvin ohut Taimiviltti repeää helposti ja siitä saa muokattua villalevyä erimuotoisten ruukkujen päälle tai kukkapenkkiin. Yhden viltin koko on n. 1m*1m.

HYVIN OHUT TAIMIVILTTI MYYDÄÄN 5 KPL PAKKAUKSISSA 12 e / PKT


Taimivilttiä voi käyttää:

- siementen idättämiseen: viltti laitetaan mullan ja siementen päälle eikä erillistä multausta siemenille tarvita. Huom! Jotkin siemenet voivat tarvita lisäksi multausta.


- vesitalouden parantamiseen: villa sitoo ja säilyttää kosteutta mullassa. Villalevy myös suojaa hentoja taimia kasteltaessa, etteivät ne vaurioidu veden paineesta.


- estämään etanoiden kulkua kasvustoissa: levitä soiro villaa kukkapenkkiin tai kasvimaalle ja kiinnitä se maahan tikuilla. Etanat välttelevät Taimivilttiä, sillä kuiva ja nihkeä villa ei ole niille mieluinen alusta.


- ruukun pohjalle: villaa voi laittaa ruukun pohjalle salaojakerrokseksi


- kasvien talvisuojaamiseen: villaviltin voi levittää syksyllä sellaisten

kasvien päälle, joiden talvehtiminen on epävarmaa.


Taimiviltin voi halutessaan huovuttaa esim. pyykinpesukoneessa käärimällä viltin lakanan tai muun vastaavan kankaan sisään.


Taimiviltin voi käyttää uudelleen tai käyttää maanparannusaineena mullan joukossa tai kompostoimalla.